Finansiel leasing

Hvad er finansiel leasing?

Ved finansiel leasing får du finansieret bilen og opnår samtidig fuld brugsret over bilen i leasingperioden. Du betaler typisk en førstegangsydelse samt etableringsgebyr ved indgåelse af aftalen, og efterfølgende opkræver vi en fast månedlig ydelse i den aftalte leasingperiode.
Vælger du denne leasingtype, svarer det nærmest til, at du køber din bil på afbetaling. Ved finansiel leasing står du selv for alle udgifter til reparation, vedligehold og drift af bilen – på samme måde som når du ejer en bil.

Når leasingaftalen udløber, er du forpligtet til at anvise en køber til bilen. Det er derfor afgørende, at den forhåndsaftalte restværdi er sat realistisk, så du ikke står med et potentielt tab på bilen ved udløb af leasingperiode. Der vil typisk også være mulighed for at indgå en ny leasingaftale på bilen til en lavere pris, da bilen jo nu er blevet ældre.
Ved finansiel leasing er der ingen begrænsninger til antal kørte kilometer, da du selv hæfter for bilens værdi efter endt leasingperiode.

Fordele ved finansiel leasing

Hvis du vælger at finansielt lease din næste bil, er der en del penge at spare. En af de store fordele er nemlig, at der kun betales en forholdsmæssig registreringsafgift for leasingperioden. Værditabet vil derfor kun være ca. 1/3 i forhold til en bil med fuld afgift. Du slipper også for at binde mange penge i din bil og får dermed mere økonomisk frihed. Samtidigt bliver biler, som er ældre end tre år, beskattet ud fra handelsværdien og ikke nyprisen.

Ved finansiel leasing skal man som leasingtager være opmærksom på, at man selv har risikoen for drift og restværdi på bilen. Leasinggiver yder ikke garanti på bilen. Det vil dog ofte være muligt at tegne en forsikring, som dækker eventuelle værkstedsomkostninger.
Finansielle leasingaftaler er typisk uopsigelige og dermed mindre fleksible end operationelle aftaler.

Se liste af leasingbiler. 

Har du brug for hjælp?

Skriv til os herunder

Book prøvetur

Beregn byttepris